Cor Schaap

Mediation_IMG_6888_90Mr. drs. J.C. Schaap (Cor)

Niemand kan alles overzien of altijd helemaal gelijk hebben. Toch lijken simpelweg de meeste ruzies daar uit voort te komen: ik weet het beter dan jij en dat blijft ook zo. Mediation heeft mij daarin bescheidenheid geleerd. Maar er is meer: soms gaat het niet om simpele ruzies, maar om echte verschillen van mening over wat goed en wat verkeerd is. Het wordt dan bijna: ik ben een beter mens dan jij. Mediation kan je dan helpen tolerantie op te bouwen. Bescheidenheid en tolerantie in privésfeer en zakenleven, hangen voor mij samen met respect en vriendelijkheid: samenleven in een openheid naar de ander. Natuurlijk zonder je eigen mening op te geven. Volgens deskundigen kan nieuwsgierigheid helpen om agressie te voorkomen. Mediation combineert dat allemaal.

Opleiding en werkervaring

Filosofie/theologie (drs.), rechtsgeleerdheid (mr.), financieel adviseur (Hypothecair Planner), mediator. Werkervaring in het onderwijs(docent), kerk (predikant), bedrijfsjurist, financieel adviseur, coach en procesbegeleider.

Specialisatie

Conflicten waarin herstel van vertrouwen centraal staat, en ruzie of verschil van mening juist het diepe vertrouwen in elkaar schendt, zoals problemen in huwelijk, familie, vriendschap, erfenis, zakenpartners, collegiale samenwerking, idealisme, geloof en kerkgemeenschappen.

Tel. +31 6 52 34 60 25