Jacqueline Klopper

Mediation_IMG_6917_119Mevr. drs. J. Klopper ( Jacqueline)

Als kind zag ik mijn ouders soms ruziemaken en ging tussen hen bemiddelen. Uit die ervaring werd mijn passie voor mediation geboren. Voor mijn gevoel start een vreedzame samenleving in het dagelijks leven, op de werkvloer, tussen buren en in het gezin. Daar wil ik op mijn manier graag aan bijdragen.

Werkervaring

Vanuit die motivatie ben ik in 2004 gestart als mediator. Sindsdien heb ik mij bekwaamd in het mediaten van arbeids-, burenconflicten en mediation in onderwijssituaties. Daarnaast werk ik als communicatietrainer bij de HBO-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening. Hier geef ik onder andere trainingen in mediationvaardigheden en coaching. Bij MGH verzorg ik tevens de trainingen conflictvaardigheden en ben actief als conflictcoach.

Het mooie aan mediation vind ik dat partijen, door op een andere manier naar de situatie te leren kijken, tot een oplossing kunnen komen. Soms zitten mensen vast in een patroon van communiceren waardoor ze elkaar niet (meer) vinden. Ik richt me op het blootleggen van die patronen, begeleid het proces waarbij ook het positieve van elkaar naar boven wordt gehaald, met als doel een betere communicatie/relatie en het vinden van een oplossing voor hun geschil. Ik werk graag doelgericht en gestructureerd, heb veel aandacht voor de vraag achter de vraag en voor hetgeen er ‘werkelijk’, vaak op gevoelsniveau, speelt.

Opleiding

Na mijn studie communicatiewetenschap heb ik diverse opleidingen gevolgd op het terrein van psychologie en communicatie, waaronder Coaching voor professionals van de School voor Coaching, trainingen Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg, systeemdenken en Neuro Linguistisch programmeren (NLP). Voor mijn persoonlijke ontwikkeling volg ik al enige jaren de opleiding Innerlijk Leiderschap van Eggink & Partner.

Tel. +31 6 2395 3862